Mam pytanko. W tamtym roku kupiłem Octavie 1,9 z 1998r. na wakacje padł mi mechanizm podnoszenia szyby od kierowcy po miesiącu to samo stało się z podnośnikiem od strony pasażera. Wymieniłem oba na zamienniki kupione na allegro za 83zł. Dwa dni temu znowu padł mechanizm od drzwi kierowcy. Czy są jakieś zamienniki które pochodzą dłużej niż kilka miesięcy czy też trzeba kupić oryginał aby nie mieć więcej z tym kłopotów. A może jest to typowa wada tych samochodów do której trzeba sie przyzwyczaić?
kurcze u mnie wczoraj też pękła linka(przerdzewiała) silniczek chodzi) w prawych przednich drzwiach. Czy można wymienić samą linkę czy trzeba cały mechanizm.
Dziś rozebrałem drzwi okazało się że linka spadła z nawijaka co jest przy silniczku, linka jest cała ale poskręcało ją jak diabli. Założyłem wszystko jak trzeba, skrzypi i chrobocze ale chodzi - na razie. Rozglądnę się za nowym mechanizmem bo czuję że niedługo pociągnie. Dzięki za porady!
Zamieszczone przez Digix
Jaka firma robiła te zamienniki ?
Zamiennik kupiłem na Allegro - firma skodexim z Krosna
Ja miałem to samo kupiłem zamiennik i szlag go trafił po miesiącu pojechałem wymienili mi go bez problemu jest rok gwarancji na niego a że wyczytałem że trzeba po wymianie zrobić regulacje podnośnika {tak jest w książce o obsłudze auta} tak zrobiłem i nawaliłem dużo wazeliny i do tej pory chodzi
mam ten sam problem, tylko że u mnie nie działa cała elektryka z lewej strony więc lusterko, centralny w drzwiach od kierowcy i szyba w tych drzwiach (słychać dźwiek mielenia silniczka a szyba ani drgnie) oraz ustawienie przedniej lampy....dodam że posiadam Octavie 1,9 tdi L&K hatchback 2000 r... może ktos wie czemu tak sie dzieje
Komentarz